popüler yayınlar

13 Ağustos 2013 Salı

şöbiyet

bayram biter  tatlı bitmez. daha doğrusu tatlı sevdası bende hiç bitmez. denemek istediğim bir tarifti bu. yarın misafirlerim geliyor fırsat bu fırsat  denedim .oldu. sizede tavsiye ediyorum.
hem göze hem damağa hitap eden bir tatlı oldu.









 malzemeler:
hamuru için:
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
bir çimdik tuz
1/2 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı sirke alabildiği kadar un
200gr margarin

muhallebisi:
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı irmik
1 tatlı kaşığı nişasta
 ceviz içi (ben fındık kullandım)

şerbet:
2,5 su bardağı su
2,5 su bardağı şeker
çeyrek limon.

yapılışı:
malzemeleri kulak memesi yumuşaklığında yoğuralım. 12 beze yapalım. 1 saat dinlendirelim. o arada muhallebiyi yapıp soğutalım. bezeleri tabak büyüklüğünde açıp aralarına nişasta serperek üst üste koyalım. ve merdaneyle  hepsini birlikte açalım. kare kare kesip iç malzemelerini koyarak kapatalım. üzerine ertilmiş margarini döküp 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim. ılıyınca şerbetini dökelim.
afiyetle yiyelim.
 
 

7 yorum:

  1. Tatlıyı muhallebisi olmadan yapmıştım,eminim böylesi daha güzeldir.Elinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim türkan abla. şöbiyetin özelliği muhallebili olması. tadıda çok güzel oldu. bunuda denemeni isterim.

      Sil
  2. yapım aşamlarını tek tek göstermek gerçekten de sanıldığından daha zordur.
    En kısa zamanda deneyeceğim bir tarif Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim. hem yapıp hem çektiğim için fazla fotoğraf çekemedim. umarım anlaşılmıştır.

      Sil
  3. Çok güzel görünüyor gerçekten
    Ellerine sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. çok güzel görünüyor! :) bana da beklerim. kedilimutfak.blogspot.com

    YanıtlaSil


Zirve100 Site ekle