popüler yayınlar

9 Nisan 2015 Perşembe

portakal reçeli

                 aslında bu yaptığım portakal reçeli turunç ile yapılıyor. fakat ben turunç bulamadığım için portakal ile yaptım enfes tadı var.  portakalın zamanı bitmeden son demlere yetişin isterim.

                 portakalları 8 parçaya bölerek kabuklarını şeritler halinde ayırdım. ben portakalların en dış kabuğunu biraz bıcak ile soydurdum.sonra ipe dizdim. soğuk suda 2 gün beklettim. bu arada sürekli suyunu değiştirerek acısını giderdim. tencereye koyup üzerini geçene kadar şeker ekledim. yine üzerini geçene kadar sıcak suyunu koyup kaynamaya bıraktım.(eğer suyu az gelir yada azlırsa sıcak su ilave edebilirsiniz) şerbet koyulaşınca tencereden sıcak sıcak kavanozlara koyup kapağı kapatıp ters cevirdim.
 afiyet olsun











4 yorum:

  1. ellerinize sağlık. Çok severim turunçreçelini portakalı da denemek lazım.

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim. narenciye bulamayınca alternetif yollar deniyorum.

    YanıtlaSil
  3. egeliyim ya, bayılırım turunca da portakala da. elbette bir de incir reçeline. kokusu burnuma geldi, missss... ellerine sağlık:))

    YanıtlaSil
  4. en çok sevdiğim portakal reçeli

    YanıtlaSil


Zirve100 Site ekle