popüler yayınlar

2 Eylül 2013 Pazartesi

tepsi kebabı

bu sıralar yemek olayına fazla girdim galiba ama bu boğaz durmuyor anacım verdikçe istiyor ne yapayım. bu arada kiloları ne siz sorun ne ben söyleyim.











 iste tepsi kebabı
malzemeler
 patlıcan, kıyma ,1 baş soğan,  istenilen baharatlar ( pul biber, karabiber) tuz ,salca. sıvı yağ.
yapılışı
patlıvanları yıkayıp 3 parmak uzunluğunda kesip tuzlu suda bekletin. kıymayı istenilen baharatlarla birlikte köfte yapın patlıcanların arasına köfte gelecek şekilde sıralı dizin. patlıcanları fırçayla yağlayın.  üzerine ben fırında yaptığım  için 1 çay bardağı salçalı su döküyorum kurumaması için. 220 derecelik fırında yaklaşık 1 saat kadar pişirin.

6 yorum:

  1. Ufff, o nasıl bir görüntü? İnanılmaz iştah açıcı. Eminim lezzeti de bir o kadar güzel olmuştur. Afiyet olsun:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim görüntüsü kadar yemeside zevkliydi

      Sil
  2. Ellerine saglik nefis görünüyor sevgiler♥

    YanıtlaSil
  3. patlıcana herşey yakışıyor nefis tarif olmuş eline sağlık canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim . biz türk milleti olarak patlıcanla yapılan herşeyi seviyoruz sanırım.

      Sil


Zirve100 Site ekle