bayram biter tatlı bitmez. daha doğrusu tatlı sevdası bende hiç bitmez. denemek istediğim bir tarifti bu. yarın misafirlerim geliyor fırsat bu fırsat denedim .oldu. sizede tavsiye ediyorum.
hem göze hem damağa hitap eden bir tatlı oldu.
malzemeler:
hamuru için:
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
bir çimdik tuz
1/2 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı sirke alabildiği kadar un
200gr margarin
muhallebisi:
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı irmik
1 tatlı kaşığı nişasta
ceviz içi (ben fındık kullandım)
şerbet:
2,5 su bardağı su
2,5 su bardağı şeker
çeyrek limon.
yapılışı:
malzemeleri kulak memesi yumuşaklığında yoğuralım. 12 beze yapalım. 1 saat dinlendirelim. o arada muhallebiyi yapıp soğutalım. bezeleri tabak büyüklüğünde açıp aralarına nişasta serperek üst üste koyalım. ve merdaneyle hepsini birlikte açalım. kare kare kesip iç malzemelerini koyarak kapatalım. üzerine ertilmiş margarini döküp 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim. ılıyınca şerbetini dökelim.
afiyetle yiyelim.
Tatlıyı muhallebisi olmadan yapmıştım,eminim böylesi daha güzeldir.Elinize sağlık...
YanıtlaSilteşekkür ederim türkan abla. şöbiyetin özelliği muhallebili olması. tadıda çok güzel oldu. bunuda denemeni isterim.
Silyapım aşamlarını tek tek göstermek gerçekten de sanıldığından daha zordur.
YanıtlaSilEn kısa zamanda deneyeceğim bir tarif Ellerinize sağlık
teşekkür ederim. hem yapıp hem çektiğim için fazla fotoğraf çekemedim. umarım anlaşılmıştır.
SilÇok güzel görünüyor gerçekten
YanıtlaSilEllerine sağlık
Sevgiler
teşekkür ederim nilaycım.
Silçok güzel görünüyor! :) bana da beklerim. kedilimutfak.blogspot.com
YanıtlaSil