muhteşem bir yemek anlayışına sahip ülkemizin her köşesi bir başka tarife yolculuk yaptırır insanı. bu güzel tad Manisadan. çok güzel bir lezzet. herkese tavsiye ederim. ben tarifi cahide jibekten aldım ve aynısını uyguladım. sadece bezelye koymayı unutmuşum. sonuçtan çok memnun kadım.
tarif 6 kişilik benim kreplerin birini kızım yediği için 5 kişilik yaptım
Krep malzemeleri:
- 2 Yumurta
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 1.5 Su bardağı süt
- 1 şişe soda
- 2 yemek kaşığı yağ
- 2 su bardağına yakın un
- 500 gr küçük kuşbaşı et
- 1 büyük kuru soğan
- 3 adet yeşil biber
- 2 orta boy domates
- 1 su bardağı bezelye
- 1.5 çay kaşığı karabiber,
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- Tuz
- 1.5 su bardağı süt
- 1 tepeli yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz ve karabiber
- 1 yemek kaşığı tereyağı, yarısı zeytinyağı da olur
- 1 tatlı kaşığı salça
ELİNE SAGLIK GÖRMÜŞTÜM BUNU TATLIM..
YanıtlaSilBANADA BEKLERIM SEVGİLER:)
teşekkürler bircan. bilinen bir kebap fakat ben ilk yaptım.
SilAyyyy akşam akşam ağzım sulandı vallahi yutkundum durdum :) Kesinlikle hafta sonu deneyeceğim bunu canım çekti , krepli tariflere bayılrım sen de güzel oluyor diyorsan benim için tamamdır denenecek tarifine göre hadi bakalım :)
YanıtlaSilsoğol şenaycım görüldüğü gibi görüntüsü ve tadı çok güzel tavsiye ederim.
SilBenimde daha önce duyduğum ama denemediğim bir tarif.Yapanların memnuniyetine göre bir tarifi denemek daha iyi oluyor.En kısa zamanda yapmak istiyorum.Ellerine sağlık:)
YanıtlaSilteşekkür ederim canım. herkezin damak tadı farklıdır. yinede denemek lazım. damak tadına uygun değilse bir daha yapmazsın. seversen eğer o zaman devam edersin.
Silelıne sağlık davet yemeğı olmus
YanıtlaSilteşekkür ederim selma davetlerede düşünüyorum yapmayı
Silellerinize sağlık ...
YanıtlaSilhepsi nefis harika muhteşem :) olmuş elinize sağlık
YanıtlaSilmükemmel gözüyor ellerinize sağlıkk :))
YanıtlaSilhttp://melike-fashionhouse.blogspot.com/ bloğuma da beklerim :))
kim bilir ne lezzizdir valla elinize sağlık maf ettiniz bizi burada =) hehe
YanıtlaSilgüzel yorumlarınız için teşekürü arz bilirim efendim.
YanıtlaSilcanımcım eline sağlık sayfanda çok güzel çiçekler açmış:)))
YanıtlaSilHi.. regards frm me
YanıtlaSilSCLover :)
Çok güzel görünüyor.Ellerine sağlık:)Bloğunu takibe aldım canım bana da beklerim.İstanbuldaki farklı mekan ve lezzetlerle ilgili paylaşım yapıyorum.Sevgiler.
YanıtlaSiliştah açıcı görünüyor :) (wygląda apetycznie)
YanıtlaSil:)
selam ellerine sağlık benim sorum acaba kıvamı nasıl ben çıtır seviyorum örneğin
YanıtlaSilmerhaba kıvamını sormuşşsun ne çıtır nede yumuşak. ortada bir kıvam. ama çıtır seversen fırında biraz daha bekletebilirsin.
Sil