bu akşam iftar soframızda domates çorbası ve somon balığı ve helva vardı. oruçlu olunca insanın canı herşey çekiyor ya bizde o hesap akşam neler neler yapıyoruz aklımızdan. neler neler yeriz diyoruz ama iftar saatinde bir çorbayla kalkıyoruz sofradan. bu akşam eşimin canı balık istedi bizde yaptık. allahım verdiğin nimetlere şükürler olsun. bu akşamda karnımız doydu. afiyetle yedik.
tarif isteyenler için:
somon fırın için malzemeler:
1 somon balığı
2 diş sarımsak
zeytinyağı
tuz karabiber
2 defne yaprağı
sarımsakları dövüyoruz bütün malzemeleri karıştırıp balığı sosluyoruz. 1 saat bekletdikten sonra fırında 180 derecede kızarana kadar pişiriyoruz.
sarımsakları dövüyoruz bütün malzemeleri karıştırıp balığı sosluyoruz. 1 saat bekletdikten sonra fırında 180 derecede kızarana kadar pişiriyoruz.
domates çorbası için:
5 domates rendesi
2 çorba kaşığı un
tereyağ
5 su bardağı su
biraz salça
yarım çay bardağı süt
unu yağda kavuruyoruz üzerine salça verendelenmiş domatesleri ekliyoruz. sonra suyunu ilave edip kaynatıyoruz. ocaktan indirince sütünü döküp blenderdan geçiriyoruz afiyet olsun.
Allah kabul etsin,somonu fırında çok severim bende. Ama gerçekten iftarda 1 bardak su 1 hurma kesiyor nedense:)
YanıtlaSilteşşekkür ederim. ramazanlar çok bereketli olur. 1 bardak suyu bile
Silelinize sağlık :)
YanıtlaSilteşekkür ederim edacım
SilAfiyet olsuuuuun.
YanıtlaSilteşekkürler :)
Silcooook nefis gorunuyor, baliklari ben de severim hmm :)))))))))))))))))))
YanıtlaSilteşekkür ederim sona :)))
Silellerinize sağlık, güzel gözüküyorlar.
YanıtlaSilsize ulaşmak için mail göremedim.
bana ulaşır mısınız?
hayaticindenn@gmail.com
teşekkür ederim sitenizden size ulaştım. maili yazdım.
Silherkes somon için tatsız tuzsuz bir tat der ama ben çok sevreim:)
YanıtlaSilgörseller çok hoş görünüyor
her öğün balık yiyebilirim o derece seviyorum :)
ben karadeniz somonunu seviyorum norveç somonu karadenize göre gerçekten biraz tatsız. bende balık severim
Sil