popüler yayınlar

23 Ocak 2015 Cuma

haşhaşlı çörek

haşhaşlı çörek yaptım. resimlerle nasıl yapıldığını anlatmaya çalıştım.
malzemeler
hamuru için : un ,su, tuz, maya
kullanacağınız tepsiye göre miktarlar değişebilir. ben bu tepsi için yaklaşık 1 kg un kullandım.
içine : dövülmüş haşhaş ve sıvıyağ
üzerine bir yumurta sarısı
yapılışı:
yumuşak bir hamur yoğurulduktan sonra mayalanmaya bırakılır. mayalanan hamur 3 bezeye ayrılır. bezeler yağ yardımı ile elle açılır. açılan bezelere haşhaş sürülür. şeritler halinde kesilir. kesilen seritlerden 3 er 4er üst üste konularak burgu yapılır tepsiye yerlestirilir. üzerine yumurta sarısı sürülerek 180 C kızarana kadar pişirilir.












20 yorum:

  1. Ay nefis görünüyor, ellerine sağlık..Un ne kadar, su falan, yaklaşık ölçülerini de verebilir misin, ben de denemek isterim mutlaka..Bir de ceviz de olur mu ki içine?

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim canım ben unu yaklaşık 1 kg kadar kullandım. yumuşacık bir hamur yaptım kulak memesinden daha yumuşak. göz kararı yaptığım için net ölçü veremiyorum. hamuru bol tut önemli değil artanından pişi falan yaparsın. ceviz eklersen lezzeti iki kat daha artar.

      Sil
  2. Haşhaşlı mı? Bayılırım, çok severim :) Anneannem yapardı bize Allah rahmet eylesin. O gittiğinden beri yemedim. Fırınlarda satılanlardan da hiçbir zaman aynı lezzeti alamadım. Şimdi görünce o geldi aklıma. Ellerine sağlık :)

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. allah rahmet etsin annenize nur içinde yatsın. kin me yaparsa yapsın annelerin yaptığı yemeklerin tadını hiç bir şeyde bulamazsın.

      Sil
  3. Nefis görünüyor canım ellerine sağlık, Biz tahin de ilave ederiz, bir daha yaptığında dene istersen. SEVGİLERİMLE

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim türkan abla. aklımın bir köşesine yazdım mutlaka denicem tahini.

      Sil
  4. Çok seviyorum, ama hiç tek başıma yapmdım desem :)

    ellerinize sağlık.

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim. inanmam sizin gibi maharetli bir hanım bunu yapmamış olamaz.

      Sil
  5. Bende ayni islemi yapip kek kalibinda pisiririm

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim. çok güzel olur aslında keke kalıbında. ben hiç düşünmedim. biz büyüklerimizden bu şekilde gördüğümüz için hep böyle deavm ettik. farklı şekilde denemek lazım.

      Sil
  6. bayılırım, nasıl da güzel görünüyor, ellerine sağlık. afiyetle yiyin:))

    YanıtlayınSil
  7. nefis görünüyor, çıtır çıtır, ellerine sağlık.

    YanıtlayınSil
  8. Bayılırım :) ellerinize sağlık...

    YanıtlayınSil
  9. çok severim ama hiç denemedim, tarifi aldım inşallah en kısa zamanda denicen elinize sağlık çoktan afiyet olmuştur sanırım... sevgiler

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim beğendiğine sevindim denemeni tavsiye ederim

      Sil
  10. Bende severim ve hic yapmadım sadece yazın katmerini yapmıştık ablamla. :) cesaret edememişimdir hep. Ama tarifi ko!aymıs gibi yazmışsın denesem mi acaba :) trsekkürler paylaştığın için ve afiyet olsun.

    YanıtlayınSil
  11. teşekkür ederim dolunaycım. yapması kolay aslında denemek istersen. emin ol pişman olmayacaksın

    YanıtlayınSil


Zirve100 Site ekle