popüler yayınlar

27 Mart 2013 Çarşamba

pancar

pancar ismini görünce sanırım herkes farklı farklı yemekler düşünmüştür. buralarda yani Amasya ve çevresinde pancar denildiği zaman dağdan bayırdan toplanan bu otlar gelir akla. bu otların hepsinin bir adı var ama ben bunları evlendikten sonra gördüğüm için bilemiyorum. ama pişirmesini öğrendim. çok da lezzetli.
yapılışını resimlerle anlatmaya çalıştım. 
pancarlar yıkanıp ince ince doğranır. yağ soğan sotelenir. isteyen içine kıyma veya pastırma kullanabilir. ben pastırma yerine sucukları ince doğrayarak kullandım. pancarlar biraz soğanla kavrulur. suyu ve bulguru katılarak pişirilir. 
son aşama olarak sarımsaklı yoğurt üzerine dökülerek servis yapılır.












9 yorum:

  1. Bizde, yani Karadenizde pancar=karalahanadır. Demek Amasyada genel otlara deniyor. Hiç yoğurt konmaz bizim oralarda. Afiyet olsun:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet sibelcim bende karadenizli olduğum için bizde karalahanaya pancar deriz burası farklı.Amasyalılar kara lahanayı bilmiyor.

      Sil
  2. pancar başlığını görünce benim bildiğim pancar sandım ama meğerse farklıymış...Otla yapılan yemeklerin her türlüsünü severim...Sizlere de afiyet olsun...

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık canım benin bizde buna madımak yemeği derler ayy cokda severim cıkmışmı madımak temiz biyer bulup toplamak lazım ayy annemler cok toplar bu otlardan elllerine sağlık tekrardan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim mevlüdecim. bu pancerın içinde madımakda var. üstelik madımaklar çıktı. burada bayanlar toplamaya başladı.

      Sil
  4. merhabalar.sitenle yeni tanıştım ve izleyicin oldum.paylaşımların çok güzel.sevgilerrr.(bende bloğuma beklerim)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim beğendiğine sevindim. ziyeretine geliyorum hemen.

      Sil
  5. bu hafta pazarda gördüm ama almadım.memleket dışında bu tür şeyleri buralardan almıyorum.ama memleket yemeğini görünce çook sevindim.bizdede tüm otların adı pancar:)madımak farklı bir ot.ve aynı şekilde pişiririz ve birde kavurmasını yaparız.eh Amasya ile çok yakın sayılırız.koyulhisarlıyım ben sivasa bağlı ama Amasya-Niksar-Reşadiye -koyulhisar geliyor arada kaç kilometre var ki.komşuyuz desene:) bu arada Amasyayı cidden çok severim.her yıl geçerken yemek yer alışveriş yaparız.

    YanıtlaSil


Zirve100 Site ekle