portakalları 8 parçaya bölerek kabuklarını şeritler halinde ayırdım. ben portakalların en dış kabuğunu biraz bıcak ile soydurdum.sonra ipe dizdim. soğuk suda 2 gün beklettim. bu arada sürekli suyunu değiştirerek acısını giderdim. tencereye koyup üzerini geçene kadar şeker ekledim. yine üzerini geçene kadar sıcak suyunu koyup kaynamaya bıraktım.(eğer suyu az gelir yada azlırsa sıcak su ilave edebilirsiniz) şerbet koyulaşınca tencereden sıcak sıcak kavanozlara koyup kapağı kapatıp ters cevirdim.
afiyet olsun
ellerinize sağlık. Çok severim turunçreçelini portakalı da denemek lazım.
YanıtlaSilteşekkür ederim. narenciye bulamayınca alternetif yollar deniyorum.
YanıtlaSilegeliyim ya, bayılırım turunca da portakala da. elbette bir de incir reçeline. kokusu burnuma geldi, missss... ellerine sağlık:))
YanıtlaSilen çok sevdiğim portakal reçeli
YanıtlaSil