çocukların çok sevdiği kahvelerin vazgeçilmezi bir kurabiye. bu kurabiyeyi buzlukta yada buzdolabında saklıyorum. sıcakta çikolatası biraz mayışıyor.buzluktan çıkarır çıkarmaz servis yapıyorum. çikolatası erimeden hiç de tahmin edildiği gibi soğuk ve buzlu olmuyor. her zaman hazırda bulunuyor. oldukçada bereketli. yemeside çok zevkli tavsiye ederim.
malzemeleri aşağıda yapımını ise ayrıntılı şekilde fotoladım.
175 derecede kızarmadan pişirdim .
malzemeler:
kurabiyesi için
3 yumurta
1/2 su bardağı şeker
1/2 paket margarin(125 gr)
1 paket vanilya, kabartma tozu
2 paket mısır nişastası
(paketlerim büyüklüğüne göre değişebilir. kulak memesi kıvamına gelene kadar mısır nişastası)
sos:
250 gr sarelle
1/2 subardağı sıvı yağ 1 yemek kaşığı margarin
üzerine bir paket corn falkes (el ile parçalanıp ezilmiş)
off nefis görünüyor.tadından yenmez bunun.tam damak zevkime göre.tarif aldım.mutlak deneyeceğim.teşekkürler..
YanıtlaSilteşekkür ederim alanaycım denemeni tavsiye ederim
Silbu kurabiye çok lezzetli oluyor benimde favorilerimden biri ben her tarafını kaplıyorum ama buzdolabında saklamak hiç aklıma gelmemişti teşekkürler :)
YanıtlaSilteşekkürler berry. bende ilk önce hertarafına buluyordum çikolatayı fakat hem zahmetli hemde yerken ellerine bulaşıyor diye artık bu şekilde yapıyorum.
SilNefis görünüyor,tadını bilirim:)
YanıtlaSilteşekkür ederim nuray hanım
Sil