popüler yayınlar

12 Ekim 2015 Pazartesi

hibiskus serbeti

saoğuk havalar gelince kış çayları da gündeme geldi. hibiskuş cayını sıcak içebileceğiniz gibi şerbetinide deneyebilirsiniz. ben ve çocuklarım şerbeti tercih ettik.
 1 avuç hibiskus
 3 çorba kaşığı limon suyu
 2 çubuk tarçın
 4 litre su
 2 bardak toz şeker
4 litre suyu bir kaba alın şekeri atıp karıştırın erisin yıkanmış hibiskus  tarçın ve limon suyunu atıp 10-15 dk kaynatın soğumaya bırakın. sıcak içebileceğiniz gibi soğuk da tüketebilirsiniz. (soğuk içmenizi tercih ederim)
 aroması tadı ferahlığı harika...







3 yorum:

  1. Hibiskusü daha önce duymamıştım , şerbetin rengi iştah açıcı . Şifa olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim türkan abla. aktarda bol miktarda var. özellikle kış ayları için

      Sil
  2. Kakule de katmanizi tavsiye ederim

    YanıtlaSil


Zirve100 Site ekle