saoğuk havalar gelince kış çayları da gündeme geldi. hibiskuş cayını sıcak içebileceğiniz gibi şerbetinide deneyebilirsiniz. ben ve çocuklarım şerbeti tercih ettik.
1 avuç hibiskus
3 çorba kaşığı limon suyu
2 çubuk tarçın
4 litre su
2 bardak toz şeker
4 litre suyu bir kaba alın şekeri atıp karıştırın erisin yıkanmış hibiskus tarçın ve limon suyunu atıp 10-15 dk kaynatın soğumaya bırakın. sıcak içebileceğiniz gibi soğuk da tüketebilirsiniz. (soğuk içmenizi tercih ederim)
aroması tadı ferahlığı harika...
Hibiskusü daha önce duymamıştım , şerbetin rengi iştah açıcı . Şifa olsun.
YanıtlaSilteşekkür ederim türkan abla. aktarda bol miktarda var. özellikle kış ayları için
SilKakule de katmanizi tavsiye ederim
YanıtlaSil