popüler yayınlar

30 Eylül 2013 Pazartesi

mürdüm eriği reçeli

şimdi tam zamanı olan mürdüm eriğinden reçel yaptım. aşağıda verdiğim tarif üzerine fakat ben yarım kg erik kullandım. kendim için . denemek isteyenlere tarif burada.
erikleri ortadan ikiye sonra tekrar ikiye kestim. akşamdan üzerine şeker koyup sabaha kadar beklettim. sabah kaynattım. fakat şekere yatırdığım zaman resim çekmemişim. reçel kıvamını alınca limon sıkıp kapattım
1kg erik
3 su bardağı şeker
yarım su bardağı su
limon






27 Eylül 2013 Cuma

karışık turşu

kış hazırlıkları hızla olmasada devam ediyor. karışık turşu kurdum.
ben lahana ,havuç, kelek, acur, kornişon, salçalık biber kullandım
1 litre suya ( ben 2 litre su hazırladım yetti)
2 fincan sirke
2 yemek kaşığı dolusu tuz
1 yemek kaşığı şeker kullandım




22 Eylül 2013 Pazar

mini pizza

her zaman pizzaları büyük tepside yapıyordum fakat değişiklik olsun istedim küçük 1 porsiyonluk yaptım. deneme amaçlı. bunu daha çok sevdik.
hatta yaparken resimledim ama yerken resimleyemedim. fotoğraf çekemeden hepsini bitirdik. son kalan kızıın tabağındakileri çekebildim ancak :)
hamuru: un, tuz, biraz sıvıyağ
domates sosu: 2 domates, sarımsak, biraz salça, kekik
üzerine kaşar ve istenilen malzeme






20 Eylül 2013 Cuma

Kader

"insanlar plan yaparken, yukarıda melekler gülermiş"
 
Candan Özerin yeni bitirdiğim kitabı. şiddetle tavsiye ediyorum. elinizden bırakamayacağınız hiç sıklımadan bir çırpıda okuyacağınız bir kitap



19 Eylül 2013 Perşembe

çekiliş

öznurun dünyası bir çekiliş yapıyor katılmak için buradan lütfen

evycraft çekiliş yapıyor buradan lütfen


13 Eylül 2013 Cuma

gümüş bileklik

kızlarım arkadaşlarına gümüş renkli ipten bileklik yapıp hediye ettiler. baktım güzel duruyor birde ben yapayım istedim hoş da oldu taktım saatimin yanına güzel durdu.  

ne için aldığımı unuttuğum gümüş renkli ipim de değerlenmiş oldu. ama ipten çok var ne yapabilirim bu iple bilmiyorum. bir fikri olan bana söylesin ne olur.








4 Eylül 2013 Çarşamba

kelebekler

dantel ipinden yaptığım küçük kelebekler. bunları kızım için yaptım toka olarak kullanacak. isterse kıyafetlerine broş olarak da kullanabilir nasıl isterse


 







2 Eylül 2013 Pazartesi

tepsi kebabı

bu sıralar yemek olayına fazla girdim galiba ama bu boğaz durmuyor anacım verdikçe istiyor ne yapayım. bu arada kiloları ne siz sorun ne ben söyleyim.











 iste tepsi kebabı
malzemeler
 patlıcan, kıyma ,1 baş soğan,  istenilen baharatlar ( pul biber, karabiber) tuz ,salca. sıvı yağ.
yapılışı
patlıvanları yıkayıp 3 parmak uzunluğunda kesip tuzlu suda bekletin. kıymayı istenilen baharatlarla birlikte köfte yapın patlıcanların arasına köfte gelecek şekilde sıralı dizin. patlıcanları fırçayla yağlayın.  üzerine ben fırında yaptığım  için 1 çay bardağı salçalı su döküyorum kurumaması için. 220 derecelik fırında yaklaşık 1 saat kadar pişirin.

Zirve100 Site ekle