popüler yayınlar

27 Eylül 2012 Perşembe

hakkını helal et

cenaze namazında hoca cemaate dönüp yime soracak??
haklarınızı helal ediyormusunuz diye....
orada olamayacağım ama ey şehidim , biz uyurken sen terörist peşinde koştuğun için ,biz sıcaktan bunalıp klima karşısında serinlerken sen ağır postallar içinde kanayan ayaklarınla dağlarda gezindiğin için, biz facebookta geyik muhabbeti yaparken sen anneni bile arayamadığın için , biz tatil planları yaparken sen bir sigaranı sonuna kadar rahat içemediğin için ve henüz hayatının baharında bir fidanken  sen ey şehidim sen ey kınalı kuzum biz bu ülke güzelliklerini yaşayalım diye bize canını feda etmişsin . benim sende ne hakkım olabilirki? 
kaldır başını ve söyle bize
hakkını helal ediyormusun??? :((

24 Eylül 2012 Pazartesi

kolluk

aslında amacım eski çoraptan tozluk yapmaktı fakat çorap biraz küçük gelince kolluğa dönüştü. hiçde fena olmadı. istesem belki yapamazdım. çok beğendim. başka bir versiyonunuda görmüştüm. gömlek kolundanda yapılabiliyor aynısı. benimkide biraz  uzunu oldu. tozluk gitti kolluk geldi.



















21 Eylül 2012 Cuma

kızlarıma tütü

uzun zamadır aklımda olan fakat bir türlü yapmaya fırsat bulamadığım tütüleri sonunda yaptım. yarın büyük kızım Afra'nın doğum günü . doğum günü hediyesi olarak ona tütü yaptım. tabiki küçükler aradan çıkıp hani bana deyince birde küçüğe yaptım.
 büyük tütü için 2.5 mt tül. küçük tütü için 1.5 mt tül kullandım. tülleri 10 cm. eninde kestim. etek boyu çocuğunuzun uzunluğuna göre değişir.

doğum günün kutlu olsun canım kızım. iyiki varsın.nice mutlu yıllara. allah yokluğunuzu göstermesin. uzun ve sağlıklı bir ömür diliyorum. herşey gönlünce olsun.





















 

19 Eylül 2012 Çarşamba

beslenme saati başlasın

okulların açılışıyla beslenme saatleride açıldı. çocukların sağlıklı beslenmesi adına beslenmelerini herzaman evden götürmelerine dikkat ediyorum. fast food tarzı beslenmeyi onaylamıyorum. küçük kızım 2. sınıfa gidiyor ama yine de beslenmeye devam diyorum. ve yaptıklarımı sizlerle paylaşmak istiyorum. 
yaşasın sağlıklı beslenme.

3-2-1 POĞAÇASI
benim gibi hamur kabartmakta zorlananlar için birebir tarif. 
malzemeler:
3 kabartma tozu
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
tuz aldığı kadar un.
iç malzemesini dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz. ben peynir kullandım.




UN KURABİYESİ






17 Eylül 2012 Pazartesi

2012-2013 eğitim ve öğretim yılı

evet nihayet bütün tartışmalara konu olan, hala şaşkın ve nasıl olacak acabalarla dolu bir sürü anne ve yeni öğretim yılı. herkesin merakla beklediği, sabırsızlandığı yeni öğretim yılı .evet yeni öğretim yılımız vatana millete hayırlı olsun. bütün çocuklarımıza başarılar diliyorum.özellikle annelerinden ayrılmaya dayanamayan ağlayıp annesini bırakmayan miniklerimize. haydi hayırlısı bakalım.


14 Eylül 2012 Cuma

buzdolabı magnetleri

kızlarımın resimlerinden buzdolabıma magnet yaptım. düğünde dağıtılan magnetlerden bende kızlarımın resimlerini koyarak magnet yaptım. aslında eşim ve benimde fotoğraflarını yapacaktım fakat sonra vazgeçtim. 
buzdolabımın şirineleri işte burda













7 Eylül 2012 Cuma

incili burma küpelerim

tığ ile yaptığın burma küpelerim. bu burmaları yada kurtçuk diyenlerde var perde uçlarına yaparlardı.  nette dolaşırken gördüğüm bu küpeleri çok beğendim ve hemen yaptım. 
daha önce şal ördüğüm siyah filoş ipten 15 zincir çektim. her dolguya 3 er tane doldurarak burma yatım. sonra ipe inci boncukları dizerek kenarından ördüm. işte sonuç. 













Zirve100 Site ekle