popüler yayınlar

28 Ocak 2012 Cumartesi

içli köfte böreği

aslında niyetim haşhaşlı yeşilmercimekli börek yapmaktı. fakat yeşilmercimek az kalınca fikir değiştirdim. içli köfte böreği yaptım.bu börek kızartılarak yapılıyordu ama ağır olur düşüncesiyle ben fırında yaptım.
  
iç malzemesi: kıyma, soğan, bulgur, salça, baharatlar.  bunlardan güzel bir iç hazırladım çok az  su koyarak bulguru pilav gibi pişirdim.


 yufkaları 4 böldüm biraz yağlayııp ortadan katladıım. iç malzemesini koyup sigara böreği gibi sardım.

 sarılan yufkaları önce yumurta akına sonra da galeta ununa buladım. fırında 200 derecede pişirdim.


27 Ocak 2012 Cuma

bir geri dönüşüm daha

bir süt kutularını değerlendirme operasyonunu da başarıyla tamamladığıma inanıyorum. geri dönüşümlere bayılıyorum. bir şeyleri değerlendirmek beni mutlu ediyor. çöpe gitmediğine çok seviniyorum.gerçi değerlendirmesemde mutlaka geri dönüşüm çöplerine atıyorum.  













24 Ocak 2012 Salı

boyama tülbent

boyamadan yapmış olduğum tülbent. deseni çizip boyuyoruz. uç kısımlarını altın yaldızla boyuyoruz.  boyadıktan sonra altın yaldızın arka tarafından sadece uç kısımlarına tutkal sürüyoruz. atmaması için. ben beyaz ağaç tutkalı sürmüştüm.




23 Ocak 2012 Pazartesi

Türkişi tarzı boyama sehpa örtülerim.

keten üzerine Türk işi tarzında boyamıştım sehpa örtülerimi. sık sık da yıkıyorum. hiçbirşey olmadı. bunları 12 sene önce yapmıştım. hala severek kullanıyorum.  









22 Ocak 2012 Pazar

mısır ekmeği ve lahana sarması

uzun zamandır bu ikiliyi yememiştim. bizde kara lahana ve mısır ekmeği annem gelince pişer. oda yılda bir veya iki  kere. bu sefer kendim yapmayı denedim.lahanalar annemin haşlayıp buzluğa koydukları.  



 mısır ekmeğini yaparken mısır ununun içine biraz buğday unu ve instant maya kattım. yoğurup küçük bezeler yaptım. parçalanıp kırık olmasıın diye. bir yemeklik olsun diye.

21 Ocak 2012 Cumartesi

teyzemin yaptığı oya

teyzecim bu oyalardan bir tane bana bir tane de kız kardeşime yapmıştı. elleirne sağlık teyzoş çok da güzel odular.  




19 Ocak 2012 Perşembe

fıstıklı hırka

Meral hocamızın örmüş olduğu kızlara fıstıklı hırka modeli. çok beğendim. nasıl yapıldığını bilmiyorum. ama kolaymış. bende bolca resim çektim anlaşılsın diye.








kar ve kurs

karda biraz fire versekte son hızla kura devam. ben kızlarıda götürdüm. çok merak ediyorlardı.  onlarda resim çizdiler.boyadılar.
bunlarda yapım aşamasında olan çiniler. daha tahrir deyiz. boyamaya yeni geçiyoruz.















Zirve100 Site ekle